beats by dre cheap

savjeti samo za cure...


glitter-graphics.com
Želiš li da on poludi za tobom?
Naravno da želiš, on je pre-pre zgodan, a ti si pre-pre uzbuđena čim ga ugledaš. Želiš da te zamijeti, želiš da te gleda i, naravno, da mu se svidiš! Uglavnom, zapazila si nekog komada na ljetovanju, a vrijeme prolazi. Ne želiš se poslije pitati: 'Što bi bilo da sam...?' Što ti je činiti?
Foto: Shutterstock
Bojiš se da ne ispadneš luzerica? Možda to i njega muči...
Biti samouvjerena i zavodljiva kraj dečka koji ti se sviđa često je teže nego glumiti da sve znaš i nadati se dvojci kada te profa iznenada prozove. Leptirići u trbuhu i ubrzano lupanje srca su očiti simptomi toga, no nervoza je prirodna obrana protiv osjećaja koji nas čine ranjivima. Evo nekoliko savjeta kojih se trebaš pridržavati, a oni će ti povećati šanse da upecaš zgodnog dečka koji ti je zapeo za oko.

Foto: Shuttesrtock
Nasmiješi mu se - djelovat ćeš pristupačnije i samopouzdanije!
Smiješi se. Dečke privlače pozitivne cure koje se znaju veseliti. Nasmiješena imaš više šanse da mu se svidiš! Valjda imaš neki događaj u glavi, koji, kad god ga se sjetiš, izmami osmijeh na tvoje lice? Prisjeti ga se, pomoći će ti da budeš bolje volje i da ti smiješak bude što prirodniji kada on naiđe.

Iako se možda osjećaš nervoznom u njegovoj blizini i bojiš se da ne ispadneš luzerica, skupi snagu i osmjehni se. Na taj ćeš način prikriti tremu, biti privlačnija i, ujedno, sama sebe natjerati da zaboraviš na strah!

Povremeno ga gledaj u oči - djelovat ćeš samouvjereno, a on će se zbog toga osjećati posebno, jer će imati dojam da je vrijedan tvoje pažnje. To mu je dodatno ohrabrenje da ti priđe.

Dok razgovaraš s njim, koristi i govor tijela. Neka ti tijelo bude okrenuto prema njemu, skloni pramen kose s lica kada te gleda, lagano ga dodirni rukom u prolazu...

Postavljaj mu pitanja i potpitanja - neka osjeti da se interesiraš za njega. Na taj način saznat ćete više jedno o drugome, a on će se osjećati opuštenije i zainteresirati za tebe.

Zapamti: on se neće sjećati baš svega što si mu rekla, već kako se osjećao uz tebe. Prema tome, ne opterećuj se previše riječima i time što ćeš ga pitati ili mu reći - važan je način na koji ćeš to napraviti.

Foto: Shutterstock
Koristi svaku priliku da ga lagano dodirneš - ako među vama ima kemije, doživjet ćete mali strujni udar :-)

Budi iskrena. Otvoreno pokaži dečku da ti se sviđa, nemaš što izgubiti! Ako on ne poduzme ništa, možda je sramežljiv ili jednostavno nije shvatio tvoje signale i brine se da se ne izblamira jer nije siguran u to jesi li zainteresirana za njega. Ukoliko si u takvoj situaciji, tada je najbolje zaboraviti na daljnje zavodničke igrice i otvoriti sve karte. Jednostavno, pozovi ga na sok, sladoled, rolanje... ugovori spoj!

Kada jednom dogovorite spoj, imaš ga u šaci! Dalje neka sve bude spontano. Vidjet ćeš kako ćete se slagati nasamo, ima li dovoljno kemije među vama i želite li se ponovno vidjeti. Možda sve krene kao u bajci, a možda i shvatiš da te, osim što je zgodan, baš i ne privlači. Možda se ohladiš!

Ne slini za njim! Vidiš li da, unatoč svom trudu, ne pokazuje nikakav interes za tebe, sjeti se da je svijet velik i da on nije jedini. Zaboravi ga i otvori oči za druge prilike. Naime, dečki tvoje dobi vrlo brzo će primijetiti curu koja im se fizički sviđa. Ako je ne zamijete odmah, kada je bolje upoznaju i svidi im se njezina osobnost - zainteresirat će se. Dakle, ukoliko dečko nimalo ne trza iako ste imali prilike razgovarati i saznao je više o tebi, vjerojatno mu se jednostavno ne sviđaš.

Znaš i sama kako je – kada upoznaš nekog dečka, obično vrlo brzo znaš sviđa li ti se ili ne. Ako on slini za tobom, a ti ga ni najmanje ne želiš, pomislit ćeš da je očajan. Isto će pomisliti i dečko za kojim luduješ ukoliko nije zainteresiran za tebe. Nije bez razloga nastala uzrečica: 'Ne trči za tramvajima i dečkima!'

Kad te od prijateljice boli glava
Prijateljstvo je nešto divno i dragocjeno, no, kao i sve, nesavršeno je. Tako ni tvoja najbolja prijateljica nije uvijek savršena. Ponekad je možda čak takva da žališ što uopće imaš posla s njom. Bez brige, sve je to normalno
Foto: Shutterstock
Prijateljica je divna osoba, osim kad zakaže ;-)
Evo najčešćih problema u prijateljstvu i - rješenja za njih!
PROBLEM: Hoće istog dečka

Zapazila si super komada, no pikira ga i tvoja prijateljica. Ne želiš ispasti jadnica koja se povlači i sve prepušta drugima te se ne zna boriti za sebe. Smatraš da dečko ne bi trebao stati između dvije prijateljice, no ne želiš biti prva koja će se povući?

Foto: Shutterstock
Želite istog dečka? Neka on odluči!

Rješenje: On uopće ne mora stati između vas, već pokraj vas. Najbolje je prepustiti dečku da izabere i poštovati njegovu odluku. Ako se tvojoj frendici dečko ludo sviđa, a on izabere nju, nemoj dozvoliti da tvoja ljubomora uništi vaše prijateljstvo. Pomiri se s time! Nemoj očekivati od prijateljice da ga zaboravi kako ne bi ugrozila vaše prijateljstvo. Iako je to samo jedan dečko, znaš po sebi koliko su vam dečki važni u vašoj dobi, pa nemoj na prijateljicu raditi takav pritisak. Čak i ako ona dobrovoljno odluči otkantati ga jer se i tebi sviđa, reci joj da to nije potrebno. Budi iznad toga, život ide dalje, a oni neka budu skupa ako žele, tko zna, možda ispadne da su srodne duše koje će biti jako sretne zajedno.

Najvjerojatnije ipak neće biti dugo zajedno, a frendica će ti biti zahvalna što si joj dala šansu da proba a ne da se pita 'što bi bilo da...' Odluči li se dečko za tebe, porazgovaraj s prijateljicom i reci joj da se stavi u tvoju kožu. Ako je ona protiv, razmisli je li ti važnija ona ili taj dečko i ponašaj se u skladu s time. Pripazi da kasnije ne zažališ!

PROBLEM: Sramoti te

Kad ste same, super ste si, no kad ste u nekom društvu, ona se ponaša preforsirano – glupira se, previše pije, hihoće sto na sat i melje gluposti. Toliko da ti je neugodno što ste prijateljice i pitaš se što ju je spopalo...

Rješenje: Nema druge nego da porazgovaraš s njom o tome i ukažeš joj da se ponaša kao klaun. Možda ona toga nije ni svjesna! Vjerojatno želi ostaviti dojam da je cool i biti drugima simpa, a u tome nesvjesno pretjeruje. Pripazi kako ćeš joj to reći a da se ne uvrijedi! Neka bude u ovakvom stilu: 'Znam da se voliš zabavljati i prilično si cool u društvu, no način na koji to činiš je malo pretjeran... To ti govorim jer te volim kao frendicu i ne želim da te drugi ismijavaju.'

PROBLEM: Ponaša se kao beba

Imaš osjećaj da si uvijek bila tu za nju kad god je trebala rame za plakanje i nekoga da mu se izjada o svojim problemima, no kad si u pitanju ti i tvoji problemi, tvoja se prijateljica pretvara u bebu koja misli samo na sebe i svoje potrebe. Osjećaš se zakinuto i jadno radi toga.

Rješenje: Kao takva, i nije ti neka prijateljica i žalosno da ona to sama ne vidi. No ako ste si inače super, nemoj joj previše zamjeriti jer možda jednostavno nije dovoljno razmišljala i u tom trenutku joj nije ni došlo do mozga kako je velik tvoj problem. Vjerojatno joj se nije takav učinio i nije shvatila da očekuješ više podrške. Kad se ubuduće dogodi da želiš utjehu, pričaj joj više o problemu i objasni kako se loše osjećaš i kako si bezutješna. Ako ni to ne pomogne i ona i dalje bude hladna prema tebi, a tebi trusi svoje probleme, razmisli kakva ti je to zapravo prijateljica i zavređuje li uopće tvoj angažman.

PROBLEM: Ide krivim putem

Foto: Shutterstock
Ozbiljne probleme kod frendice nemoj ignorirati
Droga, alkohol, rezuckanje, bulimija, samo su neki od većih problema s kojima se susreću neke tvoje vršnjakinje, a nijedan od tih problema nije beznačajan i teško da će proći sam od sebe. Zahtijeva stručnu pomoć i uplitanje odraslih, iskusnijih osoba. Ako je tvoja prijateljica upala u neki od takvih problema, nikako se nemoj praviti da je sve u redu i da će je proći, ili povjerovati da je to sve normalno u vašim godinama. Nikako nemoj dopustiti da u to uvuče i tebe. Ona, naravno, ne želi ni čuti o prestanku…

Rješenje: Obrati se njezinim roditeljima ili povjerljivoj profesorici, jer te osobe često ni ne znaju u čemu je problem. Reci im o čemu se radi i oni će joj pokušati pomoći. Ti sama to vjerojatno ne možeš i mala je šansa da će prijateljica koja je već upala u pakao droge ili pati od poremećaja u prehrani ili od bilo kakvog drugog ozbiljnog problema poslušati tvoje prodike i vratiti se samo tako na pravi put. Ne boj se da ćeš je izgubiti ako to nekome kažeš – izgubit ćeš je ako šutiš i praviš se da je sve u redu!
PROBLEM: Ljubomora

Ponekad se ponaša čudno, kao da joj nije drago zbog tvojih uspjeha u školi, sreće u ljubavi ili toga što imaš super starce? Možda je ljubomorna na tebe i teško se bori protiv ljubomore. Primijetiš li da se sama nisi u stanju veseliti njezinoj sreći, znači da si ljubomorna ti.

Rješenje: Ljubomora je negativan osjećaj, protiv kojeg se treba boriti svim silama. Neće vam donijeti baš ništa dobro. Reci sama sebi da nećeš i ne želiš razmišljati na taj način, kontroliraj svoje misli i pokušaj razmišljati što pozitivnije. Ako je tvoja prijateljica ljubomorna i to vam stvara probleme, najbolje je da otvoreno porazgovarate o tome. Uvjeri je da nema razloga biti ljubomorna tako što ćeš pronaći super stvari u životu koje su se dogodile njoj, a tebi nisu.

♥ My dreams are coming true♥
http://usamljenosrce.blogger.ba
08/02/2008 19:54