beats by dre cheap

Test - Pazi, sunce!

Grije nas, razveseljuje naš dan, tjera kišu i crne oblake, proviruje iznad planina, poklanja nam dugu, no nažalost sve više šteti našoj koži.

Svaka vrsta kože treba određeni zaštitni faktor, pogotovo tijekom ljeta kada je naša koža neprestanio izložena suncu, štetnim UV zrakama, i ostalim štetnim utjecajima. Bilo da se sunčaš na terasi ispred kuće, uz bazen, na nekoj plaži, ili tek šećeš gradom, tvojoj je koži neprestano potreba određena zaštita. Riješi naš test i saznaj koji je točno tip tvoje kože, te zaštitni faktor.

          Image and video hosting by TinyPic

1. Brzi pogled u ogledalo - koliko je svjetla tvoja koža?
A) Jako svjetla, uvijek mi je potreban najsvjetliji make-up
B) Pa, sasvim normalna, ni svjetla ni tamna
C) Dosta tamna, čak i bez sunčanja

2. Imaš li pjegice?
A) Tijekom ljeta dobijem nekoliko pjegica
B) Da, imam ih mnogo, i to tijekom cijele godine
C) Ne, nikada ih nisam imala


3.Koliko su ti osjetljive oči?
A) Jako su osjetljive, na sunce nikad ne idem bez naočala
B) Nemam s time problema, ako i nosim naočale, to je zbog mode
C) Pa, mogla bih reći da su malo osjetljive

        Image and video hosting by TinyPic 

4. Kako reagira tvoja koža na prvo kupanje na moru ili u bazenu nakon duge zime?
A) Ne baš najbolje, pocrvenim usprkos kremama s najvećim zaštitnim faktorom
B) U redu, ali ponekad pocrvenim
C) Ma super, nikada ne pocrvenim

5. Tzv. Mallorca akne poznata je alergija na sunce, imaš li s time problema?
A) Nažalost, dobijem je svake godine
B) Imala sam je jednom
C) Nikad čula, niti imala ;-)

6. Fantastična preplanulost a la "Baywatch", kako to kod tebe funkcionira?
A) Zapravo uopće ne pocrnim, koliko se god sunčala
B) Treba vremena, ali pocrnim
C) Pocrnim dok kažeš "mlijeko za sunčanje" ;-)

                         Image and video hosting by TinyPic

7. Koliko dugo se na tebi zadržava tvoja preplanulost?
A) Ne baš dugo, čim se maknem na nekoliko dana sa sunca, boje više nema
B) Pa dosta dugo, čak i do kraja jeseni
C) Zauvijek, takva mi je koža

Najviše odgovora A - osjetljiva koža

Najviše odgovora B - normalna koža

Najviše odgovora C - neosjetljiva koža

Tip A - osjetljiva koža

Tvoja je koža osobito svjetla i doista jako teško pocrniš! Vrlo brzo dobiješ alergiju ili tzv. Mallorca akne, i pocrveniš, pogotovo lice koje je uvijek najizloženije suncu, te dekolte i ramena.

Nikako ne na sunce? Ma svašta, to su gluposti, samo treba znati kako zaštiti svoju kožu. Tvojoj koži su potrebne zaštitne kreme sa najvećim faktorom za sunčanje, koje su uz to predodređene za jako osjetljivu kožu - zaštitini faktor 40!

Upravo te kreme hrane tvoju kožu vitaminima i štite ju od alergija, te ne sadrže parfeme. Kremu trebaš nanijeti 1 sat prije odlaska na sunčanje, i sunce općenito, a zatim tijekom cijelog dana svaka 2 sata. Prvih nekoliko dana najbolje je da ostaneš ispod nekog stabla u hladu, ili ispod nekog suncobrana, i svakako izbjegavaj sunce između 11-16h. Svom zaštitnom faktoru ostani vjerna i ne mijenjaj proizvode za zaštitu kože svaki tjedan. Nakon kupanja i sunčanja brzo pod tuš i zatim koristi Aftersun proizvode za njegu tijela.

Tip B - normalna koža

Tvoja je koža nije niti osobito svjetla, niti osobito tamna, kao i tvoja kosa, no tvoja koža ipak reagira pomalo nestašno na početku ljeta, budući da si je nakon stalne zaštite izložila suncu, vjetru, soli… Vjerojatno si dobila alergiju, ili je tvoja koža pocrvenila. Ali nakon samo par dana tvoja se koža navikne i nemaš razloga za brigu, ipak za tebe imamo nekoliko savjeta kako da zaštitiš sretan sjaj svoje kože!

Ono što je tebi potrebno je zaštita na početku samog ljeta, najbolje je da započneš zaštitu sa losionom ili kremom za sunčanje s faktorom 20, taj će faktor tvoju kožu izvrsno pripremiti za ljeto i štetne UV zrake! Kada ti koža poprimi onu prvotnu preplanulost, i kada uvidiš da nemaš razloga za strah od alergija, počni koristiti zaštitini faktor 10.

Bez obzira što nisi jako sklona alergijama, izbjegavaj sunce u vremenu od 11-16h, stoga je najbolje istuširati se nakon kupanja i nanijeti svoju uobičajenu kremu za tijelo.

Tip C - neosjetljiva koža

Tvoja je koža tamna kao i tvoja kosa. Pri izlaganju suncu moraš paziti, no skoro nikada ne dobiješ alergiju, niti ne pocrveniš, a tvoja preplanula put sve na plaži čini zavidnima! Kako bi zadržala taku lijepu boju, imamo nekoliko savjeta za tebe.

Bez zaštitne kreme na sunce? Nikako, jer koža koliko god tamna bila, može pocrveniti! No, ipak za tebe je srednji zaštitni faktor, za početak ljeta to je zaštitni faktor 12, a tijekom ljeta zaštitni faktor 6. Kožu maži kremama, ili zaštitnim losionima svakih nekoliko sati.

♥ My dreams are coming true♥
http://usamljenosrce.blogger.ba
25/04/2008 13:35