beats by dre cheap

Ples je nova yoga

Svima je jako dobro poznato kako se zimi totalno zapustimo, a tokom božićnih praznika udebljamo se poput praščića, ali ni to nas ne potakne na tjelovježbu, dijetu, ili bilo kakvo bavljenje sportom, jer se ionako nosi slojevita odjeća, pa se "šlaufići" oko trbuha i "jastučići" oko guze niti ne primjete. Sve dok ne dođe proljeće i nemamo kako sakriti taj višak kilograma, tek tada se mnogi odluče na kardinalne promjene.


Vjerojatno neprestano čitate i slušate o najnovijim dijetama, od jabučne do kaktusove, preko one kod koja zahtijeva cijelodnevno gladovanje itd. Iskreno, sve su to, blago rečeno, gluposti - nema bolje dijete od bavljenja sportom, no ipak za sve one kojima je aerobic prebrz i "prežestok", a yoga uspavljujuća - rješenje je ples! Ne bojte se, nije riječ o folkloru ni valceru, već sjajnim plesnim tehnikama kojima se bave sve hollywoodske zvijezde kako bi na crvenom tepihu zablistale punim sjajem i osjećale se izvrsno.


NIKE ROCKSTAR WORKOUT
Pripadate li u onu skupinu djevojaka kojima je yoga totalno dosadna, Nike Rockstar Workout za vas je izvrstan izbor. Naime, radi se o kombinaciji plesa i fitnessa koju je "izumio" Jamie King, poznati svjetski koreograf, koji je radio sa Madonnom, Britney Spears, Janet Jackson, Rihannom i mnogim drugim zvijezdama.


Ova kombinacija plesa i fitnessa sastoji se od hip-hopa i salse, znamo da zvuči nemoguće, no itekako je moguće.

Nike Rockstar Workout idealan je za vas ukoliko:
- želite konačno svoje tijelo dovesti "u red"
- želite utegnuti svaki dio svog tijela, od trbuha preko guze do listova
- rado nosite usku strukiranu sportsku odjeću
- smatrate da su Madonnine koreografije za pamćenje, a njeno tijelo je uvijek u formi


Stoga imamo za vas i neke linkove, koji će vam približiti ovu savršenu kombinaciju koja će vaše tijelo učiniti utegnutijim, a pritom ćete se i ludo zabaviti.Linkovi:
http://www.nike.com/nikewomen/us/index.jhtml

http://www.nike.com/nikewomen/us/index.jhtml?l=home,workout#india

Nia
Posebna je tehnika kojoj je glavni cilj postići harmoniju duha i tijela, "stvorili" su je zajedničkim snagama Debbie i Carlos Rosas. Glavni im je cilj bio postići unutarnji mir, uživati u svakom trenutku koji nam život donosi i tehnikama Nie riješiti se stresa, mrzovolje i svih negativnosti koje nas sprečavaju u uživanju u životu.


Nia je skraćenica od Neuromuskular Integrative Action ili otprilike živčano-mišična cjelovita akcija, i zapravo predstavlja kombinaciju istočnih i zapadnih plesova, borilačkih vještina i programa za vježbanje, poput aerobica, Tai-chia i Taekwondoa.

Nia je odličan odabir za vas ukoliko: ste se već bavili yogom, volite slušati laganu glazbu jer se tako najlakše opuštate, želite postići unutarnji mir, izgraditi samopouzdanje i jednostavno se osjećati bolje, a najvažnije - ukoliko volite pokrete koji se odlikuju kontrastima, tada je ovo izvrstan izbor za vas!

Bollywood Workout
Fantastične plesačice u "indijskom Hollywoodu", uzak struk, jače utegnute guze… Vjerojatno je tajna u slavnom Bollywood workout-u! Bollywood Workout mix je Jazza, modernog plesa, aerobica, hip hopa i klasičnog trbušnog plesa.


Bollywood Workout je idealan za vas ako rado vježbate bosi (sve vježbe B.W.-a izvode se isključivo bez obuće, jer reflexi u stopalima se tako najlakše stimuliraju).
-ako ste već isprobali trbušni ples, balet, ili bilo koji oblik sportske gimnastike
-prije svega želite razgibati ruke i ramena
-ako želite učvrstiti mišiće
-volite bollywoodske filmoveViše filmova:
http://www.youtube.com/watch?v=jkpMiwAXN8k
http://www.youtube.com/watch?v=3lbMxf5LmFg

Capoeira
Capoeira je afro-brazilska borilačka forma u kojoj se isprepliću ples, muzika i tehnike samoobrane kroz igru u nenasilnom okruženju. Capoeira kombinira borilačke tehnike izvođene u skladu s pokretima koji sliče plesu, te u ritmu s glazbom. Dodatni elementi capoeire su i samba, samba de roda i maculele - ratnički ples sa štapovima.


Capoeiru su osmislili robovi još u Africi, te ga donijeli na američki kontinent. Smatra se da korijeni Capoeire dolaze još od plesa pod nazivom N'Golo ili Zebrinog plesa. Za vrijeme kolonizacije taj je ples, koji je kombinacija borilačkih vještina, glazbe, akrobacija, estetike, igre i pokreta, stigao u Brazil i danas se smatra (djelomično) brazilskom nacionalnim plesom.

Capoeira je idealna za vas, ako želite prije svega učvrstiti mišiće nogu, ukoliko volite glazbu upotpunjenu bubnjevima i pljeskanjem, neprestano ste u pokretu ili bi to željeli postati, ako ste se već bavili nekim borilačkim sportom, Tae kwondo-om, Judom ili nekim sličnim sportom, rado nosite ležernu sportsku odjeću.

Capoeira je jedini od navedenih sportova i tehnika oblikovanja tijela, koja se u izvornom obliku može trenirati i u Hrvatskoj. Web stranica na kojoj možete dobiti što više podataka o ovom sportu je:
www.capoeira.hr.

Ostale tehnike oblikovanja tijela možete u Hrvatskoj trenirati kao pojedinačne elemente, odnosno - ili samo salsu, ili samo sambu, ili samo trbušni ples… No ukoliko saznate nešto novo, neku "pristiglu kombinaciju", od iznad navedenih, ili neku koju nismo spomenuli, javite nam putem našeg maila, kako bismo mogli sve čitatelje što prije obavijestiti o "novitetima

♥ My dreams are coming true♥
http://usamljenosrce.blogger.ba
22/10/2008 11:30