beats by dre cheap

Reci što misliš bez straha

Najbolje ste prijateljice, no ona ti svejedno vrlo često ide na živce i bojiš se reći što misliš kako se ona ne bi uvrijedila, pa ne kažeš svoje mišljenje kako vaše prijateljstvo ne bi stavila "na kocku"? Teen385 ti donosi nekoliko savjeta kako izreći vlastito mišljenje bez straha.


1. NAPRAVI BILJEŠKE
Zapiši na neki papirić što te točno smeta kod tvoje najbolje prijateljice, prijatelja, dečka, cure, brata, roditelja. Na taj ćeš se način za vrijeme razgovora s dotičnom osobom lakše prisjetiti svega što ti kod nje smeta i moći ćeš voditi normalan razgovor bez zastajkivanja i zamuckivanja.

2. GLEDAJ U OČI
Vrlo je važno da osobu s kojom vodiš razgovor gledaš u oči, pogotovo zato jer ćeš joj na taj način dati do znanja da te mora shvatiti ozbiljno i da se ne šališ. Dati ćeš toj osobi do znanja da si samopouzdana i da sa tobom nema šale. U suprotnom samo ostavljaš dojam sramežljive, povučene osobe koju nitko ne doživljava i ne shvaća ozbiljno.

3. DAJ RIJEČ SUGOVORNIKU
U svakom je slučaju poželjno da ne budeš samo ti osoba koja govori, već moraš dati riječ i sugovorniku. Iz njenih/njegovih komentara ćeš uvidjeti je li te ta osoba shvatila ozbiljno ili ne, i je li spremna na to da ubuduće neće biti samo ona osoba koja će slobodno izražavati vlastitio mišljenje.

4. IZBJEGAVAJ RUŽNE IZRAZE
Nikome nećeš pomoći, a najmanje sebi ukoliko ćeš razgovor početi s: "Fakat si glupa, kako si samo mogla..."! Pokušaj se kontrolirati i počni ovako: "Stvarno ne znam kako je do ovog došlo... itd"! Što ćeš ti biti finija, to će tvoje mišljenje biti uvaženije i prihvačenije. Sugovorniku ćeš na taj način dati do znanja da je sa svojim ponašanjem pretjerao, a ti se nećeš spuštati na njegov nivo.

5. PRIPAZI NA TON
To ste već sigurno milijun puta čuli od vaših roditelja. No, ta je sugestija vrlo važna u razgovoru s bilo kime, ne samo s roditeljima. Pogotovo ako ste se upustili u raspravu s dečkom ili curom i želite riješiti neki problem, nema potrebe za vikanjem i povisivanjem tona. Na taj ćete način ostaviti dojam staložene, smirene osobe, koja sve rješava na kulturan i civiliziran način.

♥ My dreams are coming true♥
http://usamljenosrce.blogger.ba
10/05/2009 11:15